Adventski vijenac

Adventski vijenac je krug ili prsten od zimzelenog granja s četiri svijeće.

Svake nedjelje u došašću se pali po jedna svijeća. Vrijeme došašća obuhvaća četiri nedjelje prije Božića, a prva nedjelja najbliža je blagdanu sv. Andrije apostola (30.11.) Svijeće simboliziraju život i radost, a i iščekivanje rođenja Sina Božjega koga se iščekivalo sa upaljenim svijećama, simbolika svjetla u tami odnosno dolazeće svjetlo Isusa Krista.

Krug vijenca se plete od zimzelenih grančica. S obzirom da je bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti. U vijenac se umeću četiri svijeće koje označuju četiri adventske nedjelje, ali i stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak. Prve adventske nedjelje pali se prva adventska svijeća koja simbolizira nadu i vjeru, druga adventska svijeća se pali drugu nedjelju i simbolizira mir, treća adventska svijeća simbolizira ljubav i pali se treću nedjelju i tako redom sve do Božića kad se zadnju nedjelju pali četvrta svijeća koja simbolizira radost.

U našoj izvedbi adventski vijenac dolazi u veličini koju vi želite (minimalno promjera 1,5 metra) , sa svijećama 4 različite visine (od 140-170 cm sa plamenom) koje simboliziraju otapanje svijeća svake nedjelje tako da najniža svijeća označava prvu adventsku i ona se pali prve nedjelje.

Adventski vijenac je ispunjen umjetnom borovinom i lampicama, a svijeće svjetlećom cijevi bijelim trakicama. Vijenac ukrašavamo i sa božićnim kuglicama i led stringovima po vašoj želji. Imamo svjetla u toploj i hladnoj led varijanti.  Pogledajte našu galeriju realizacija adventskih vijenaca https://vista-team.hr/galerija/