Zvona

Jingle bells, jingle bells, Jingle all the way…”Jingle Bells” jedna je od najpoznatijih pjesama u svijetu a zvončići su jedan od najčešćih spomena na Božić. Pjesma koja je prvotno zamišljena za Dan Zahvalnosti danas je postala simbol Božića. Dakako, postoji još mnogo različitih pjesama koje govore o zvonima i opće su poznate.

Stoljećima su zvona zvonila kako bi najavila dolazak božićnog vremena. Zvona su obično simbol radosti i slobode. Oblik zvona je usko povezan uz nebeski svod. Viseće kretanje zvona može predstavljati krajnosti dobra i zla – smrt i besmrtnost. Crkvena zvona tradicionalno se vežu uz Božić od davnina. Zvona najavljuju dolazak događaja, aktivnosti ili prigode. Zvona prizivaju dobra vremena. Zvona govore o lošim vremenima, zvone upozorenja. Zvona najavljuju ulazak u Novu godinu.

Zvona su počela kao običan alat za komunikaciju među ljudima. S vremenom su zvona evoluirala i postala više od toga. Korištenje zvona postalo je uobičajeno u božićnoj glazbi, božićnim filmovima i mnogim drugim božićnim događajima. Božićnim zvonima okićena su mnoga božićna drvca. Zvona se također mogu se čuti u svakoj kući u koja slavi Božić.

Većina crkava koje slave ponoćnu božićnu službu zvone u ponoć. Vjeruje se da je to vrijeme Kristova rođenja. Bogoslužja na Badnjak često počinju u ponoć na koje ukazuje zvonjava crkvenih zvona. Tradicionalno je da se na obje mise polnoćke u mnogim slučajevima zvone crkvena i oltarna zvona dok svećenik izgovara “Slava”. Zvona danas imaju važnu, tradicionalnu ulogu tijekom blagdana.

Naša zvona dolaze kao 2D ukras za stupove. Zvono jednostruko, zvono dvostruko, bell, grana sa zvončićima… naša zvona mogu se vidjeti na rasvjetnim stupovima koji noću osvjetljavaju ulice, u različitim oblicima i dimenzijama. Čelična konstrukcija ispunjena je svjetlećom cijevi te umjetnom borovinom. Sa svojim tradicionalnim izgledom, ovaj motiv će zasigurno istaknuti Vaš grad. Slike ukrasa možete vidjeti u našem katalogu pod “Svijeće, grane i zvona”.